Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Compania IBM, acuzată de discriminare: Angajați vârstnici ar fi fost dați afară, pentru “cosmetizare”

ibm_foto.png

Image source: 
pixabay.com

Gigantul IT IBM  ar fi concediat zeci de mii de persoane în ultimii ani, doar pentru a-și făuri imaginea unei companii tinere, atractivă pentru potențiali viitori angajați din generația milenialilor. Cel puțin așa susține un fost vicepreședinte, citat de agenția Bloomberg.

Până la o sută de mii de angajați ar fi fost puși pe liber, toți cu vârste mai înaintate, susține Alan Wild, fost vicepreședinte al companiei, confruntată deja cu acuzații grave de discriminare în funcție de vârstă. Scopul ar fi fost așadar cosmetizarea, în condițiile în care în domniul IT concurența pentru atragerea tinerelor talente este dură, iar IMB concurează cu Google sau Amazon, mult mai bine cotate din acest punct de vedere. Alan Wild a susținut, la audieri, că IBM ar fi vrut să le arate tinerilor o imagine cool, la modă și să se debaraseze de imaginea de companie învechită. 

Valul de concedieri ar fi fost declanșat în urmă cu cinci ani, în 2014, după ce un raport al departamentului de consultanță ar fi concluzionat că tinerii sunt o resursă mai inovatoare și mai adaptabilă la tehnologie. 

În tot acest context, în care vinovăția IBM nu a fost probată până la capăt, este neclar și numărul angajaților vârstnici care ar fi fost concediați pentru cosmetizare. Fostul vicepreședinte estimează între 50 și o sută de mii numărul lor. Anul trecut, o investigație a jurnaliștilor ProPublica vorbea de 20 de mii de angajați cu vârsta de peste 40 de ani, puși pe liber în Statele Unite, în ultimii cinci ani. 

În replică la toate acuzele,  IMB a declarat că "s-a reinventat în ultimii 5 ani" cu scopul de a "crea oportunități de valoare mai ridicată pentru clienți".