Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moldovenii răstoarnă căruța promisiunilor goale și blochează E 85

moldova.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Moldova vrea autostrada

Timp de 15 minute, pe 10 august, în drum spre mitingul din Piața Victoriei din București, coloanele de mașini ale moldovenilor vor bloca drumul european 85, în semn de protest față de absența unei infrastructuri moderne în zona de Nord Est. 

Moldova nu mai poate aștepta, spun activiștii care se mobilizeaza și participă și anul acest la mitingul Diasporei din 10 august. Numai că nu vin la București cu mîna goală!

Lobbyst la Bruxelles, Gregoriana Tudoran a dezvăluit că „intenționăm ca, pe 10 august, să ne reunim cu coloane de mașini din mai multe regiuni din Moldova și vom bloca în mod simbolic Edrumul european 85. Nu spunem acum unde vom bloca E85. Nu vrem să creem dificultăți. Cunoaștem implicațiile penale ale deranjării circulației pe drumurile publice. Vrem ca guvernanții să înțeleagă că Moldova nu mai poate aștepta. Noi considerăm că este o mare bătaie de joc cu A8 și A7”.

Cătălin Urtoi de la Împreună pentru A8 are și un mesaj pentru șoferii care ar putea să fie deranjați de protestul inedit prin care timp de 15 minute se va bloca pe 10 august DE 85 : ”Protestul este inclusiv pentru acești șoferi. ȘI vrem ca șoferii să fie alături de noi pentru că toată lumea dorește autostradă”.

 
Moldovenii răstoarnă căruța promisiunilor goale și blochează E 85