Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peste 20 de mii de oameni au protestat pașnic în Piața Victoriei din capitală

img_5935.jpg

Sursa imaginii: 
@Ana Maria Florea Harrison

La un an de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, peste 20 de mii de oameni au protestat ieri în capitală. 

S-a cerut demisia guvernului, s-a scandat împotriva PSD și a jandarmeriei. Forțele de ordine au fost huiduite, dar nu au existat incidente violente. Patru protestatari au fost duși la poliție, doi având arme albe, unul materiale pirotehnice și cel de-al patrulea a avurt o dispută verbală cu forțele de ordine. Autoritățile au împărțit apă și fluturași în care le dădeau sfaturi oamenilor pentru un protest pașnic. Au fost aprinse candele în memoria fetelor ucise la Caracal, dar şi a celor care au murit la Colectiv.  Un reportaj realizat de Ana Maria Florea Harrison:Manifestații au fost și în marile orașe din țară. La Sibiu, peste o mie de persoane au mărșăluit prin oraș, iar în fața unei biserici au ținut un moment de reculegere pentru Alexandra, apoi au strigat „Plânge strada pentru Alexandra”.
La Cluj sute de persoane au scandat în fața sediului PSD, a prefecturii și a palatului de justiție. S-a cerut demisia Guvernului și s-a scandat Alexandra, nu îi vom ierta și Alo, 112. 
La Iași, numărul participanților a ajuns la circa 1.000. Ieșenii s-au oprit în fața sediului PSD și au scandat „ciuma roșie" și au huiduit.