O veste proastă pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu tramvaiul 41 de la 1 septembrie

Scandal tramvai masca ore.jpg

Tramvaiul 41, scena unor conflicte între călători, din cauza măștii obligatorii (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Tramvaiul 41, scena unor conflicte între călători, din cauza măștii obligatorii (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Circulația tramvaiului 41 din Capitală, suspendată din 29 iunie, se va relua de la 1 septembrie, însă pe Podul Grant ea se va desfășura pe un singur fir. Informația a fost furnizată de reprezentanții Societății de Transport București, citați de agenția Mediafax.

Timpii de așteptare vor fi mai mari, în condițiile în care tramvaiul 41 era oricum foarte aglomerat.

Garniturile se vor aștepta una pe alta la traversarea podului din Giulești, aflat acum în reabilitare.

Liniile navetă 641 și 642 vor rămâne pe traseu, potrivit STB, lor adăugându-li-se alte cinci autobuze pe linia 643, care vor circula între Ghencea și Cora Lujerului.

Toate aceste măsuri vor face viața bucureștenilor și mai grea, avertizează reprezentanta ActiveWatch, Irina Zamfirescu: ”Bucureștenii să se aștepte la condiții de circulat foarte complicate. Zona aceea a fost întotdeauna o zona supraaglomerată. Deși era o linie de tramvai rapidă, la orele de vârf existau călători care așteptau două-trei tramvaie până să apuce să urce într-unul. Luna septembrie, luna octombrie în general sunt luni critice, când vine vorba de transport public, pentru că încep și școlile și va fi cu atât mai aglomerat traficul (...). Mă gândesc că vor fi situații în care oamenii vor trebui să plece chiar și cu o oră mai devreme de acasă, pentru a ajunge la destinație, inclusiv cu copii care ar trebui să meargă la școală pe ruta respectivă”.

 
Irina Zamfirescu, despre tramvaiul 41