Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cuplul-simbol al Woodstock-ului, împreună și astăzi...

ercoline_bun.jpg

Image source: 
Facebook / Bobbi Kelly Ercoline

În urmă cu 50 de ani  Nick și Bobbi Ercoline erau doar un cuplu de îndrăgostiți, ca oricare altul, venit cu cortul la Festivalul de la Woodstock. Dar după ce un fotograf a avut ideea să-i imortalizeze într-o dimineață, când tocmai se trezeau, iar poza a apărut pe coperta albumului dedicat festivalului, ei au devenit parte a istoriei culturii pop la nivel mondial, relatează Reuters.

Nick și Bobbi sunt și astăzi împreună și locuiesc lângă ferma Bethel Woods, din munții Catskills, New York, unde celebrul festival a avut loc, între 15-18 august 1969.

Cei doi, acum în vârstă de 70 de ani, nici nu-și mai amintesc momentul în care a fost făcută fotografia și nici ce se întâmpla în jurul lor atunci când se îmbrățișau, înfășurați într-o pătură ...

”Abia ne trezisem și ne gândeam doar cum să facem rost de o ceașcă bună de cafea, ceea ce era cam greu...”, își amintește Bobbi.

Nick și Bobbi se cunoscuseră cu doar 3 luni înainte de festival și au decis să meargă împreună la mega-eveniment după ce au auzit despre el la radio. La vremea aceea Nick era barman într-un local din Middletown.

”Apă aveam doar din când în când, mâncarea s-a terminat vineri seara, vremea a fost cam rea ... totuși acolo am fost 450 000 de oameni și n-a fost absolut niciun incident violent. E uluitor... cred că lumea de azi are nevoie de mai mult Woodstock...”, spune Bobbi.

Abia când s-au întors acasă și au ascultat împreună cu prietenii albumul, și-a dat seama că poza lor e pe copertă... ”Nu ne venea să credem...”, își amintește Nick.

Cei doi s-au căsătorit în august 1971 și au doi copii. Înainte de a se pensiona Bobbi a lucrat ca soră medicală într-o școală iar Nick a fost tâmplar. Acum sunt ghizi voluntari la muzeul Bethel Woods, dedicat festivalului, situat undeva la 160 km de New York.

Directorul muzeului, Wade Lawrence, spune că fotografia, realizată de Burk Uzzle, redă fidel spiritul festivalului. ”Reflectă iubirea și spiritul de armonie al întregului festival și cred că suntem norocoși că Nick și Bobbi sunt astăzi cu noi ca să ne împărtășească experiența lor...”, spune el.

Video aici