Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cea mai mare parcare de biciclete din lume, inaugurată în Olanda

bicle3.jpg

Sursa imaginii: 
utrecht.nl

Primăria orașului Utrecht a anunțat la începutul acestei săptămâni inaugurarea unei parcări speciale pentru biciclete, considerată a fi cea mai mare din lume.

Construcția, din sticlă și beton, are trei nivele și poate adăposti, într-o primă etapă, 12 500 de biciclete de toate tipurile, de la cele familiale până la cele destinate închirierii. După finalizarea lucrărilor celei de a doua etape, alte 5000 de locuri vor fi disponibile.

Într-o țară în care există mai multe biciclete decât oameni, găsirea unui loc de parcare devine o problemă, dar guvernul olandez încurajează și mai mult folosirea bicicletei, comentează The Guardian.

Parcarea gigantică a fost realizată în urma unei investiții de peste 30 de milioane de euro și face parte dintr-un program guvernamental în valoare de sute de milioane de euro destinat dezvoltării infrastructurii pentru ciclism. De altfel Olanda intenționează să adauge ciclismul în lista sa de ”moșteniri intangibile”, după cum a anunțat cu prilejul inaugurării Stientje van Veldhoven, secretar de stat pentru infrastructură și mediu

Parcarea va fi deschisă non-stop și va fi păzită, iar primele 24 de ore nu se taxează.

Nivelele superioare sunt destinate parcărilor ocazionale iar nivelul de la parter pentru abonați. Circulația se desfășoară pe ambele sensuri. În incintă funcționează și un service, care poate asigura și piese de schimb. Un sistem digitalizat îi îndrumă pe bicicliști către locurile libere, precizează Primăria Utrecht.

Sursa imagini: utrecht.nl