Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Era atacatorul de la Săpoca în ”delirium tremens”?

delirium.jpg

Image source: 
Pxhere.com

”Sevrajul etilic poate provoca o stare de confuzie mentală, halucinații și violență”. Afirmația îi aparține medicului Pompilia Tehelean, profesor de psihiatrie. Ea explică, într-un interviu acordat RFI, că cel mai probabil starea în care se afla atacatorul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca era sevraj etilic sever, o stare denumită ”delirium tremens”.

În ”delirium tremens”, explică reputatul medicul din Timișoara, pacientul nu mai are control asupra propriilor acțiuni. ”Este posibil așadar ca atacatorul să nu fi avut discernământ în momentul atacului soldat cu 5 morți”, spune Pompilia Tehelean.

În plus, psihiatrul afirmă că un pacient aflat în această stare trebuie păzit și, având în vedere că legea o permite, imobilizat la pat sub supraveghere.

Medicului Pompilia Tehelean precizează, de asemenea, că ministrul Sorina Pintea se grăbește dorind să găsească vinovați printre membrii personalului medical sau în echipa de management.

”Sorina Pintea este un bun organizator, dar nu este medic de profesie. Ar trebui constituită o comisie de specialiști în psihiatrie pentru a afla exact ce s-a întaâmplat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca”, afirmă profesorul de psihiatrie.

Ascultă interviul integral:

 
Medicul Pompilia Tehelean, profesor de psihiatrie, despre cazul Săpoca