Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cazul Caracal| Ministerul Sănătății, în control la Institutul de Medicină Legală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis, astăzi, Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru a face verificări privind aspecte administrative, potrivit reprezentanţilor instituțiilor. Totodată,  se fac verificări şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML.

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală doar din punct de vedere administrative. Și asta,  în contextul în care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a cerut verificări la această instituţie cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

Cu o zi înainte,  Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, "care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor".