Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Incendiu puternic în nordul Capitalei. IGSU: Degajări masive de fum, evitați zona

_dsc1688.jpg

Incendiu puternic pe Strada Biharia din sectorul 1 al Capitalei
Image source: 
Eduard Vasilica | RFI

Incendiu puternic, la această oră, în zona Pipera – Bănesa. Flăcările au izbucnit în jurul orei 13 și au cuprins o hală industrială pe strada Biharia din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.Nu se știe încă dacă sunt victime.

Actualizare 5: Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, spune că incendiul izbucnit la un depozit din nordul Bucureştiului a fost localizat, "dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", atunci când reprezentanţii autorităţilor vor putea să şi intre în hală. El afirmă că, din câte a aflat, acolo se aflau şi tuburi de oxigen şi vopseluri, cerneluri, întrucât a fost şi o tipografie

Actualizare 4: Numărul autospecialelor de stingere a incendiilor aduse la faţa locului de pompierii militari a ajuns la 27.În zonă intervin şi patru autoscări, o autospecială de descarcerare şi trei salvări SMURD. Incendiul afectează o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. 

Actualizare 3: O femeie a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Actualizare 2: Din cauza fumului negru, intens şi posibil toxic, poliţiştii şi jandarmii evacuează zona.

Actualizare 1:  16 echipaje de pompieri au fost mobilizate în zonă.  Pompierii încearcă limitarea incendiului, astfel încât flăcările să nu se extindă și la alte clădiri. În apropiere sunt atât depozite, cât și clădiri de birouri, a spus la Digi24 Bogdan Toma, reprezentant ISU București.

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului. Un mesaj RO-ALERT a fost transmis, astăzi, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vizând incendiul de pe stada Biharia din Sectorul 1 al Capitalei.

 

 

 

MESAJUL RO-ALERT

“ Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1 cu degajări masive de fum. Ocoliți zona, eliberați căile de acces pentru a facilita accesul forțelor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona.Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție.Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”.