Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O seară magică în cel mai mic restaurant din Belgia

xrestaurant-insolite-amoureux-bruxelles.jpg.pagespeed.ic_.8p8jm3o5nb.jpg

Cadru romantic pentru restaurantul cu o singura masa, Bruxelles
Cadru romantic pentru restaurantul cu o singura masa, Bruxelles
Image source: 
please surprise me!

Cel mai mic restaurant din Belgia se găsește la Bruxelles, poate primi doar două persoane și se află într-un loc secret. Proiectul este inspirat după un alt restaurant de același tip care se află în Italia. 

O cerere în căsătorie, o aniversare sau doar o seară romantică: cel mai mic restaurant din Belgia vă stă la dispoziție la Bruxelles în fiecare seară de joi și vineri. 

Un cuplu poate fi primit într-un cadru cochet și discret, adresa este ținută secretă până în ajunul cinei. 

La bază conceptul este de inspirație italiană și a produs un loc similar și la Lille (Franța) în 2016. 

La Bruxelles el este realizat de patronul unei galerii de artă. O masă improvizată în această galerie (dar cu veselă somptuoasă, la lumina lumânărilor) printre obiecte insolite și iată: magia își poate face efectul!

De jur împrejur, tablourile diferiților maeștrii creează o atmosferă caldă, ne-am crede în secolul trecut într-un castel uitat de vreme, dar romantic. 

De altfel, s-a întâmplat odată ca furat de peisaj, un cuplu să dispară de la masă. Regăsit în pivnița de vinuri, a fost rugat să se întoarcă în magazin, după cum ne spunea patronul.

Iată deci un cadru propice pentru o cerere în căsătorie, deși magia aceasta odată n-a funcționat, spre mirarea amfitrionului care crede că „ spre surprinderea mea, cred că n-a mers, doamna nu a acceptat”

Totul este însă cum nu se poate mai discret, nu vom divulga aici deci nici adresa și nici numele proprietarului. 

Putem însă da unele lămuriri. 

Mâncarea, bine cotată și de altfel foarte scumpă (o cină pentru două persoane se ridică la 300 de euro, plus vinurile) este gătită în clădirea de alături unde operează un restaurant clasic. Proprietarul este același, bucatele sunt aduse deci de alături printr-o ușă disimulată în spatele unui tablou la etajul galeriei de artă, aceasta este calea de acces spre restaurant. 

Rezervările se fac pe internet, cu ajutorul unei platforme specializate. Cererile sunt numeroase, ceea ce face ca o planificare riguroasă se impune. 

De altfel, orice dineu se sfârșește obligatoriu înainte de miezul nopții.