Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consorțiul Universitaria se retrage din Coaliția condusă de Alexandru Cumpănașu

Consorțiul Universitaria, din care fac parte mai multe universități din țară, a anunțat, luni, că renunță la colaborarea cu Coaliția Națională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu. Decizia, după anunțul privind intenția acestuia de a candida la alegerile prezidențiale.

„Consorțiul Universitaria nu colaborează cu Coaliția Națională pentru Modernizarea României. Astfel, universitățile membre ale Consorțiului, Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunță retragerea din CNMR”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.
Alexandru Cumpănașu a anunțat, joi pe Facebook, intenția de a candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, făcând un apel la oameni să dea semnăturile necesare în acest sens.

„Am dus o bătălie fără să mă gândesc nicio secundă la nimic altceva. În acest moment este o viață liniștită și așezată. A mă înscrie într-o astfel de bătălie înseamnă să îmi pierd liniștea, să îmi pierd tot ceea ce astăzi îmi aduce confort și dacă vreți, ca oricărei familii liniște. Ei bine, eu vă întreb be dvs astăzi și vreau să îmi răspundeți cât se poate de sincer și de direct. Trebuie să știu care este părerea dvs despre acest lucru. Este cazul astăzi să candidez la Președinția României sau nu? Are România nevoie astăzi de un candidat la Președinția României care să se lupte cu clanurile mafiote? Are România astăzi nevoie de un candidat care să se lupte cu mafia din fiecare județ?”, a spus Alexandru Cumpănașu, într-un video postat pe pagina de Facebook.