Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mitocănia suporterului român: De ce nu reușim să păstrăm un moment de reculegere?

România a pierdut meciul de calificare la Euro 2020 cu Spania, scor 1-2.  Nu scorul, ci jocul naționalei de fotbal este dezamăgitor: ibericii au ratat în cascadă, iar România a părut depășită și timorată. Mai mult, pe stadion au fost huiduilei și scandări în timpul unui moment de reculegere ținut în memoria fiicei  fostului selecționer spaniol.

Meciul a arătat încă o dată care este diferența dintre noi și fotbalul adevărat, comentează la RFI jurnalistul sportiv George Dobre. Scorul este mincions, continuă jurnalistul, care consideră că nerespectarea unui moment de reculegere arată, la rându-I, lipsa de civilizație: 

G.D.: Diferența de un singur gol nu reflectă realitatea din teren. Spania trebuia să se impună la scor. Am numărat doar în prima repriză șase ocazii de gol ale Spaniei. (…)

Rep.: De ce nu reușim să păstrăm un moment de reculegere?

G.D.: Și în asemenea moment se vede nivelul de civilizație. Nu e vorba doar de suporteri. Vorbim despre țară, în general. Despre felul în care este respectată suferința, despre felul în care ne comportăm în astfel de moment dificile. Nu mă așteptam să fie altfel pe Arena Națională. 

 

Ascultă AICI interviul integral: