Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cartel Alfa: Pactul pentru bunăstarea românilor, un demers politicianist al PSD

cartel_alfa_pact_bunastare_romani_demers_politicianist.jpg

PSD propune un pact pentru bunăstarea românilor (Sursa foto: pixabay)
PSD propune un pact pentru bunăstarea românilor (Sursa foto: pixabay)

Pactul pentru bunăstarea românilor propus de PSD este un demers populist. Aceasta este poziția Cartel Alfa, una dintre cele mai mari centrale sindicale din țară, care critică documentul prezentat recent de premierul Viorica Dăncilă. Social-democrații vor ca partidele să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile populației.

Secretarul general Cartel Alfa, Petru Dandea, spune la RFI că pactul pentru bunăstarea românilor este o măsură politicianistă: ”Noi credem că este un demers politicianist, pentru că din punctul nostru de vedere, nu abordează problemele cele mai grave cu care se confruntă societatea românească în ansamblu”.

Sindicalistul deplânge că ”pe acest pact nu se regăsesc nici un fel de intenții ale Guvernului de a îmbunătăți situația condițiilor de muncă din România, în special ne referim la modificarea legislației muncii, care după amendarea pe care a suferit-o în anul 2010, a condus la situația actuală, în care aproape jumătate din forța de muncă din România în prezent este angajată cu salariul minim pe economie”.

Petru Dandea, despre pactul pentru bunăstarea românilor