Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studiu: 6 din 10 părinți cred că programul încărcat influențează sănătatea copiilor

copil_scoala_pixabay.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Din cauza stresului de la școală și al activităților extrașccolare copiii ajung să sufere de dureri de cap. 

Copiii sunt stresați atât la școală, cât și acasă, asta arată un studiu realizat de Asociația Mame pentru Mame. Aproximativ 58% dintre părinții din România cred că programul încărcat al copiilor are un efect asupra sănătății lor, cauzând dureri de cap.
Studiul derulat în luna februarie, pe un eșantion de 1.009 respondenți, a indicat și faptul că aproximativ 67% dintre părinți cred că durerile de cap pot fi cauzate și de stresul de acasă. Durerile de cap par să aibă o perioadă de vârf în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani. Potrivit cercetării, cei mai mulți părinți cred că durerile de cap acuzate de copiii lor sunt reale și că nu sunt o scuză pentru a scăpa de școală. 
Una dintre cauzele care stau la baza declanșării acestora este în opinia respondenților, programul copiilor, ce include școala și activitățile extrașcolare.
„Copiii din ziua de azi suferă de ceva ce noi nu trăiam în anii 80, când copilărea generația noastră, a părinților actuali: suferă de stres. Școala e super-solicitantă, iar acasă primesc o încărcătură de multe ori prea mare de activități extrașcolare”, spune Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame. Vrem sa fie cei mai buni și să se dezvolte în multe direcții, dar cu ce preț? subliniază Măiță. Rezultatele studiului au mai indicat și faptul că doar 4 din 10 părinți vorbesc regulat cu copiii despre durerile acestora.