Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anchetă | Cât costa un permis auto în Giurgiu? Polițiștii primeau banii prin intermediul instructorilor

catuse.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Percheziții de amploare, la Serviciul de Permise Auto Giurgiu. Procurorii au ridicat acte și au chemat la audieri mai mulți polițiști și instructori auto, într-un dosar de obținere frauduloasă a permiselor de conducere.

ACTUALIZARE 2Șeful Serviciului de Permise Giurgiu și primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea, care ar fi asociat la o școală de șoferi la care soția este administrator, au fost reținuți vineri în dosarul permiselor obținute ilegal, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

ACTUALIZARE 1: Sute de persoane care nu știu să scrie sau să citească ar fi obținut nelegal permise auto.

....................................................................

Este unul dintre cele mai importante dosare în care sunt implicați polițiști de la serviciul permise, după dosarul din 2008 de la Pitești, când zeci de funcționari publici au fost condamnați.

În dosarul deschis în prezent la Giurgiu, șapte instructori și șase polițiști, printre care și șeful Serviciului Permise, au fost aduși la audieri la sediul central al DNA.

Evenimentele succed perchezițiilor de aseară, când ofiţerii DGA au efectuat 26 de verificări la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu şi la locuinţele unor poliţişti şi instructori auto.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, obținerea nelegală a permisului auto costa între 300 și 500 de euro. Modul de operare al acestora era cel clasic în astfel de cazuri. Banii ajungeau de la viitorii șoferi la polițiștii examinatori prin intermediul instructorilor.

Anchetatorii apreciază că au existat o multitudine de situații de acest gen.

Întreaga rețea a fost descoperită prin organizarea unui flagrant.