Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Happy Run, cea mai mare cursă caritabilă destinată sănătății", susține Mihaela Geoană

happy-run-2.jpg

Sursa imaginii: 
fundatiarenasterea.ro

"Happy Run", cea mai mare cursă dedicată strângerii de fonduri pentru sănătatea femeilor, va avea loc duminică dimineață în București. Umăr la umăr cu cei care vor să facă o faptă bună, în parcul Herăstrău, vor alerga şi peste 100 de supravieţuitoare ale cancerului de sân.

"Ne dorim cât mai mulți participanți. Este o cursă de alergare sau plimbare de 5 kilometri şi o cursă de alergare sau plimbare de un kilometru. Mesajul nostru este acela că boala poate fi învinsă dacă o depistăm la timp. Un control anual al sănătății îți poateb salva viața. Absolut toate taxele din înscrieri se vor duce pentru teste gratuite pentru depistarea cancerului mamar la femeile din categorii vulnerabile şi pentru oferirea de perucio gratuite pentru pacientele care fac chimioterapie", a declarat Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea, în matinalul RFI.

Anul acesta, competiţia este structurată pe cinci categorii, oferind participanţilor posibilitatea de a alege între: 5 km - plimbare (Fitness walk); 1 km - plimbare (Fun Walk); 5 km - competiţie alergare femei/ bărbaţi; 1 km - competiţie alergare copii 5 - 9 ani; 5 km - competiţie alergare copii 10 - 14 ani.

La început în Think Pink Europe au fost cinci ţări - Belgia, Bosnia Herţegovina, Grecia, Italia şi România. În prezent, din asociaţie fac parte 20 de ţări. Încercăm să trimitem mesajul nostru către generaţia tânără. Pentru Fundaţia Renaşterea, Happy Run reprezintă, în egală măsură, un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor că primul pas pentru o viaţă sănătoasă este prevenţia. 

La ediţia a cincea a evenimentului Happy Run - Race for the Cure, care va avea loc duminică, 16 oraşe europene - Bucureşti, Brescia, Matera, Sofia, Split, Sankt Petersburg, Belgrad, Braga, Kosovo, Gdansk, Tbilisi, Atena, Bruxelles, Anvers, Namur, Sarajevo - dau naştere celei mai mari curse caritabile destinate sănătăţii.

A cincea ediţie a evenimentului Happy Run - Race for the Cure are loc sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale, al Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu susţinerea oficială a Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Tineretului şi Sportului, a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.