Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PMB, peste 150 de milioane de euro pentru vouchere și alte facilități. “Nu mă convinge că sunt programe necesare”

Primăria Capitalei a acordat în ultimii 3 ani sprijin financiar în valoare de peste 150 de milioane de euro, de care ar fi beneficiat în jur de 140.000 de bucureşteni, scrie pe Facebook primarul Gabirela Firea. Sunt stimulente pentru adulții și copiii cu handicap, vouchere pentru gravide și rechizite, ajutor pentru nou-născuți și casătorie, bani pentru ochelari, ferilizare in vitro sau vouchere pentru cumpărarea de biciclete.

Problema proiectelor pe care PMB le clasează în zona socialului este că de fapt foarte puține au criterii cu adevărat sociale, comentează, la RFI, Irina Zamfirescu, de la ActiveWatch:

Dacă nu-mi explici de ce anume ai venit cu acest program, pentru mine nu e neaparat suspiciune. Dar nu mă convingi că e un program necesar. Notele de fundamentare în general …nu discut doar despre aceste programe…în general la Primăria Capitalei programele nu sunt justificate temeinic. Nu există studii de oportunitate cu cifre. Și, mai important, nu există pasul următor: o evaluare a programului. Aici am să aduc în discuție acele vouchere pentru biciclete. Au fost date 30 de mii. Nu știm care a fost impactul real asupra mobilității în București. 

Ascultă AICI interviul integral: