Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Olandezul suspectat în cazul din Dâmbovița ar fi lovit și la Iași, în 2016

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița e bănuit că a mai agresat un copil, în 2016. Anchetatorii reanalizează un caz deschis în urmă cu 3 ani la Iași, unde o fetiță de 8 ani a fost agresată sexual. În acest context, conducerea Poliției Române cere reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.

ACTUALIZARE: Probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei aparțin olandezului, informează Parchetul General, care mai subliniază că INTERPOL a comunicat oficial decesul bărbatului.

„Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Șuții privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la fața locului aparțin persoanei de cetățenie olandeză suspectată de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat”, informează Parchetul General.

.......................................................................................

Parchetul General a preluat un dosar din 2016, de la Iași, în care o fetiță a fost agresată sexual de un bărbat până acum necunoscut. Indiciile ieșite la iveală odată cu cazul din Dâmbovița ar arăta că este vorba despre olandezul bănuit că a ucis-o pe fetița de 11 ani din Gura Șuții. Acesta apare în câteva imagini surprinse de camere de supraveghere în timp ce traversează o stradă din Iași.

Poliția subliniază, însă, că nu poate confirma cu certitudine că bărbatul din imagini este suspectul din cazul din Dâmbovița.

În acest nou caz, din Iași, informațiile de la dosar arată că fetița de 8 ani a fost agresată sexual de un bărbat care i-a spus că o va duce acasă cu mașina. Suspectul a ademenit-o pe micuță cu dulciuri, reiese din rechizitoriul procurorilor.

Din același caz mai reiese că fetița din Iași a fost evaluată psihologic în iulie 2016, la solicitarea polițiștilor.

De menționat și faptul că imaginile cu posibilul agresor al fetei au fost transmise în spațiul public abia anul trecut, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală fusese deschis în 2016.

În acest context, conducerea Poliției Române a anunțat că cere reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut în condițiile în care olandezul suspectat în cazul din Dâmbovița ar mai fi efectuat și alte deplasări în România începând cu 2016.

Președinta organizației Asco Transcena, Mihaela Sasarman, spune la RFI că numărul acestor cazuri nu este foarte mare. Mai îngrijorător e numărul mare de cazuri neraportate și existența prea multor dosare închise nelegal.

Ascultă: