Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Caracal | Șeful Permise Auto Olt, discuții telefonice cu Dincă

Şeful Serviciului Permise Auto Olt, audiat joi  la DIICOT în „cazul Caracal“, a intrat în concediu medical. Acesta ar fi avut mai multe convorbiri telefonice cu Gheorghe Dincă, în perioada anterioară morții Alexandrei Măceșanu, potrivit Mediafax.ro.

Florin Hoară, şeful Serviciului Permise Auto Olt, a fost audiat de către anchetatori după ce s-a stabilit că anterior comiterii crimelor, Gheorghe Dincă ar fi avut cu acesta 31 convorbiri telefonice, notează jurnaliștii de la Adevărul.  Șeful Serviciului Permise Olt, care este din Caracal,  „le-ar fi declarat anchetatorilor că a avut acele convorbiri telefonice cu suspectul Gheorghe Dincă în vederea achiziţionării de la acesta a unui teren”, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

La rândul său, prefectul judeţului Olt, Angela Nicolae, a confirmat că Hoară a anunţat că după cele câteva zile de concediu de odihnă a intervenit o schimbare în starea sa de sănătate şi că se află în concediu medical, potrivit ADEVĂRUL. Pe de altă parte, a spus prefectul, nu are ce să-i reproşeze lui Hoară şi a aflat de audierea acestuia înainte ca şeful Serviciului Permise să se prezinte la DIICOT. „Nu mi s-a adus la cunoştinţă că ar fi săvârşit vreo faptă de natură penală. Dincă s-a dus şi a plătit impozite la primărie, a intrat în contact cu foarte multă lume. Ce facem acum, bănuim pe toată lumea? Domnul Hoară este din Caracal, ca şi domnul Dincă, iar Caracalul este un oraş mic. Nu putem terfeli cariera unui om, are 24 ani de muncă“, a mai spus prefectul Angela Nicolae, întrebată de jurnaliști dacă se pune problema suspendării din funcţie a lui Hoară.