Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Elevii din Constanța cer în instanță anularea unui ordin de ministru

elevi_intorc_luni_scoala.jpg

Image source: 
(Sursa foto: pixabay)

Asociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Ministerul Educației. Elevii cer anularea ordinului care nu le mai permite celor care obțin media sub 5.00 la admitere să se înscrie la liceu, ci doar la profesională.

 "Această măsură  va crește semnificativ rata abandonului școlar. În plus, elevii care vor fi obligați să urmeze profesională ar putea ajunge șomeri,după ce o bună parte dintre meseriile care sunt învățate în școlile profesionale vor dispărea în ultimii ani ca urmare a dezvoltării tehnologice", spune la RFI, Andrei Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
Potrivit acestuia, de regulă, cifrele de școlarizare, care reprezintă numărul de locuri alocat pentru fiecare liceu în parte, sunt stabilite anterior organizării admiterii în învățământul liceal, atât pentru școli și licee, cât și pentru unitățile de învățământ profesional." Or, având în vedere că numărul elevilor ce vor obține media sub 5,00 la admitere nu este cunoscut decât după organizarea ei, considerăm că va fi dificil să se producă o estimare a numărului de locuri necesare, drept care un număr mare de elevi vor rămâne fără locuri, fiind, astfel, nevoiți să abandoneze școala. ", adaugă Andrei Tănase.

 

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: