Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cât va costa un bilet București-New York? (Interviu cu directoarea Tarom, Mădălina Mezei)

ny.jpg

Sursa imaginii: 
Wikimedia

România ar putea avea din nou, din vara lui 2020, o rută directă București New York. Noua conducere a companiei Tarom susține că este în tratative avansate cu cel mai mare aeroport al metropolei americane. Cât va costa un bilet București - New York și câte zboruri săptămânale vor fi? Sunt întrebări la care a răspuns, într-un interviu acordat RFI, directoarea generală de la Tarom, Mădălina Mezei.

”Prețul unui bilet București - New York va avea un preț mediu de 1000 de dolari”, a declarat, pentru RFI, directoarea generală de la Tarom, companie care se pregăteşte să reia cursele de pasageri între România și Statele Unite.

Mădălina Mezei subliniază că vorbim totuși despre o rută aflată la stadiul de proiect: ”vrem să avem zboruri operaționale București-New York în vara anului viitor, dar lucrurile nu sunt deloc simple”, spune șefa Tarom.

”Aeroportul vizat va fi JFK, cel mai mare aeroport al New Yorkului, iar numărul de zboruri va fi de cam 4-5 pe săptămână”, mai declară Mădălina Mezei.

Mădălina Mezei este directoare generală la Tarom din iunie 2019
Mădălina Mezei este directoare generală la Tarom din iunie 2019
Sursa imaginii: 
Facebook

Noua șefă de la Tarom spune că pentru început va fi nevoie de o singură aeronavă capabilă să zboare cei 14.000 de kilometri dintre București și New York, avion ce urmează a fi achiziționat în leasing operațional pe 6 luni, cu opțiune de prelungire.

Mădălina Mezei mai afirmă că, pentru a asigura ocuparea zborurilor, Bucureștiul ar urma să devină un hub regional, mizând pe pasageri din România, dar și din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova sau chiar Orientul Mijlociu.

Ascultă interviul:

 
Directoarea generală de la Tarom, Mădălina Mezei, despre ruta București - New York