Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac cu cuțitul în Prefectura Poliţiei din Paris

prefectura_paris.jpg

Atac cu cuțitul la Prefectura Parisului
Atac cu cuțitul la Prefectura Parisului
Sursa imaginii: 
Martin Bureau/AFP

Patru poliţişti au fost ucişi într-o agresiune cu arma albă comisă joi în interiorul Prefecturii de Poliţie din Paris.  Atacul a fost comis de un angajat care a fost ulterior împuşcat de forţele de ordine. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele agresiunii.   

Agresiunea a avut loc joi după-amiaza în interiorul acestui loc emblematic, situat în centrul istoric al capitalei franceze, în care se află sediile marilor direcţii ale poliţiei pariziene, cu excepţia Poliţiei Judiciare, potrivit News.ro care citează AFP. Atacatorul - împuşcat în curtea prefecturii - lucra la Direcţia de Informaţii a Prefecturii de Poliţie (DRPP), au declarat surse apropiate anchetei. Anchetatorii explorează pista unui conflict personal, potrivit acestor surse.

Agresorul lucra la serviciul informatic al DRPP şi suferea de un handicap.

Locul a fost izolat - un perimetru de securitate a fost instituit, iar aproximativ zece vehicule de pompieri se aflau la faţa locului, au constatat junalişti AFP.

Ministrul de Interne Christophe Castaner, care urma să se ducă în Turcia, şi-a amânat această vizită şi s-a dus imediat la faţa locului. Procurorul Parisului s-a deplasat de asemenea în zona agresiunii.

Premierul Édouard Philippe şi primarul Parisului Anne Hidalgo s-au dus, de asemenea, la sediul Prefecturii de Poliţie.

Parchetul antiterorist nu a fost sesizat în acest stadiu, au declarat surse judiciare pentru AFP.