Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Drepturile animalelor, apărate în stradă

mars_7.jpg

Mulțumiri pentru dreptul de a folosi fotografiile de la marș autorului lor, Raja van Ik!
Sursa imaginii: 
Raja van Ik

Marșul Oficial pentru Drepturile Animalelor a avut loc în weekend, mai precis în ziua de sâmbătă, 28 septembrie, la București. Acțiunea activiștilor este la a treia ediție în România iar anul acesta a avut loc în plină dezbatere parlamentară privind ”dreptul” oamenilor de a ucide urșii, ciocârliile și caprele negre, proiecte de acte normative care au stârnit un val de proteste pe rețelele de socializare.

Ce revendicări au avut cei care s-au reunit la București pentru a trage un nou semnal de alarmă privind încălcările flagrante ale drepturilor celor care nu se pot apăra? Activiștii au vorbit în primul rând despre drepturile numeroaselor victime ale sclaviei moderne din fermele și abatoarele lumii, despre legătura între lipsirea lor de drepturi și exploatarea lor și distrugerea climei. S-a vorbit la marș și despre victimele vânătorilor de trofee, despre sclavia animalelor din circuri și grădinile zoologice sau despre câinii din adăposturile sinistre de stat din România.


Imagine de la Marsul pentru Drepturile Animalelor, editia a treia.
Imagine de la Marsul pentru Drepturile Animalelor, editia a treia.
Sursa imaginii: 
Raja van Ik

Am stat de vorbă cu Alexandru Marcu, reprezentant al organizaţiei non-guvernamentale Etică şi Viitor, unul dintre organizatorii Marşului, despre cât este de ușor să vorbești în România despre drepturile animalelor în condițiile în care și drepturile omului sunt adesea călcate în picioare, despre șansele pe care le pot avea proiecte de lege care să promoveze drepturile animalelor în Parlament, despre educația în spiritul respectului față de natură, animale și mediu.Sursa imaginii: 
Raja van Ik

Ascultați interviul integral...

Toate edițiile rubricii Cuvinte despre necuvântătoarehttps://www.rfi.ro/tag/cuvinte-despre-necuvantatoare

 
Alexandru Marcu, reprezentant al organizaţiei non-guvernamentale Etică şi Viitor, unul dintre organizatorii Marşului pentru Drepturile Animalelor.