Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Credite obținute cu acte false: zeci de percheziții în București și în țară

banca-ghiseu_0.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Poliţiştii din Capitală au făcut, marți, 44 de percheziţii în Bucureşti și alte 7 județe. Este vizată o rețea care se ocupa cu obținerea de credite bancare în baza unor acte false. Perchezițiile au avut loc în București, Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova şi Giurgiu.

În dosar, suspecților, pe numele cărora au fost emise 56 de mandate de aducere, li se aduc acuzații de înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Pe scurt, mai multe persoane sunt suspectate că au obţinut nelegal credite bancare.

Potrivit Poliţiei Capitalei, suspecții ar fi desfăşurat ”activităţi de natură infracţională, constând în obţinerea de credite bancare în baza unor documente false şi depunerea unor declaraţii fiscale la organele financiare pentru ca persoanele respective să figureze în mod nereal ca angajaţi ai unor societăţi comerciale".

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptelor menţionate este estimat la 3.200.000 de lei. Totodată, au mai fost solicitate credite, care nu au fost acordate, în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Toate cele 56 de persoanele implicate vor fi duse pentru audieri, informează într-un comunicat Secţia 1 Poliţie a Capitalei.