Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lipsesc vaccinurile antigripale pentru copii. DNA, sesizată pentru posibile nereguli

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că va sesiza DNA cu privire la o achiziție de 700.000 de euro efectuată de Ministerul Sănătății pentru vaccinuri antigripale. Deputatul susține  că vaccinurile au fost cumpărate fără respectarea caietului de sarcini, în cadrul unei licitații din primăvară. 
 Acuzațiile sunt respinse însă de ministrul Sorina Pintea, care spune că dozele de vaccin vor ajunge în următoarele zile în România. 

Grupa cea mai vulnerbilă este șase luni – trei ani, iar acordul cadru presupune existența mai multor firme care sunt capabile să furnizeze vaccinuri, susține la Digi24 Sorina Pintea, care insistă că în termenul de zece zile de după licitație nu s-a depus nicio contestație: 

În acest moment nu sunt (...) După 15 octombrie. (...) Era foarte clară precizarea că vaccinurile trebuie să acopere grupa de risc, însemnând șase luni –trei ani. (...) Scrie foarte clar (în rederat): pentru grupele de risc. (...) Acordul cadru presupune existența mai multor firme. Contractele subsecvente se încheie după ce se face o renegociere de preț.  De ce nu au fost făcute contestații?