Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Scene de haos, la Barcelona

scene_haos_barcelona.jpg

Manifestație gigantică, la Barcelona (Foto: AFP/Josep Lago)
Manifestație gigantică, la Barcelona (Foto: AFP/Josep Lago)

Sute de mii de manifestanți au ieșit vineri seară în stradă la Barcelona, după condamnarea unor lideri separatiști catalani la închisoare. Confruntări violente au avut loc între unii protestatari și forțele de ordine.

Centrul orașului Barcelona a fost blocat și devastat, în timp ce autoritățile de la Madrid califică aceste acțiuni drept ”terorism stradal”.

Poliția a reținut peste 120 de persoane, iar 200 de agenți au fost răniți. Peste 100 de mașini au fost distruse de protestatari, iar 800 de containere au fost incendiate.

Doi jurnaliști ai postului național de televiziune au fost loviți cu steaguri de manifestanți.

 

Video: France24 via YouTube

 

 

Protestatarii violenți din Catalonia riscă pedepse de până la șase ani de închisoare, avertizează ministrul spaniol de Interne.

Reacția sa vine după ce noi confruntări au avut loc vineri seară lângă sediul Poliției din Barcelona, ciocniri în care au fost implicate peste 400 de persoane, ”în grupuri organizate”.

Revolta populației locale a fost provocată de condamnarea a nouă lideri separatiști catalani la pedepse de până la 13 ani de închisoare, pentru tentativa de secesiune de acum doi ani.