Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șofer nord-irlandez interogat cu privire la 39 de cadavre în Anglia

Mo Robinson

Poliția din comitatul Essex din sud-estul Angliei continuă să-l interogheze pe șoferul unui camion frigorific în care au fost găsite miercuri 39 de cadavre. Autoritățile încearcă să identifice rețeaua de crimă organizată suspectată de implicare în acest caz.

Șoferul suspectat de omor multiplu se numește Mo Robinson, în vârstă de 25 de ani și este originar din localitatea Portadown din Irlanda de Nord.

Cele 39 de cadavre - 38 de adulți și un minor - au fost găsite în trailerul frigorific tractat de camion miercuri dimineața la ora 1:40, iar Robinson a fost arestat la scurt timp după aceea.

Se cunoaște acum traseul pe care a intrat trailerul în Marea Britanie: s-a îmbarcat pe bac la Zeebrugge în Belgia și a debarcat la Purfleet pe coasta de est a Angliei miercuri la 1:05.

Inițial se relatase despre un traseu al trailerului din Republica Irlanda cu intrare prin portl Holyhead din Țara Galilor, care a fost confirmată ca ruta pe care Robinson a condus camionul pentru a prelua containerul de la Purfleet care sosise la Zeebrugge marți la 14:29. Temperatura în containerele frigorifice poate atinge - 25 C.

Firma Global Trailer Rentals Ltd din Dublin a confirmat că este proprietara trailerului care este înmatriculat în Bulgaria

Imigranți chinezi

Procuratura din Belgia a deschis o anchetă cu privire la parcursul containerului, dar deocamdată nu se știe unde s-au urcat cei 39.

Camionul în care au fost găsite 39 de cadavre
Camionul a preluat containerul frigorific de la Purfleet din estul Angliei
Image source: 
PA

Poliția din Essex crede că cei 39 erau chinezi, dar identificarea oficială a tuturor cadavrelor va lua mai mult timp.

Autoritățile au efectuat precheziții la două adrese, încercând să stabilească dacă rețelele de trafic ale imigranților ilegali sunt implicate în acest caz. 

În anul 2000 un șofer de camion olandez a fost condamnat în Anglia pentru moartea a 58 de imigranți ilegali chinezi în portul Dover, iar în 2015 au fost descoperite cadavrele a 71 de persoane într-un camion abandonat pe o autostradă în Austria, suspectate a fi victimele unei rețele de trafic din Ungaria și Bulgaria.

În martie 2019 șoferul român Andruț Mihai Duma a fost condamnat la șase ani închisoare după descoperirea în sudul Angliei în camionul său frigorific a 21 de imigranți ilegali vietnamezi.