Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arafat, despre filmările Colectiv: Nu demisionez. E o manipulare în contextul alegerilor prezidențiale

Raed Arafat exercitii situatii urgenta.jpg

Sursa imaginii: 
(Sursa foto: Facebook/Raed Arafat)

Raed Arafat se apără și susține că nu a știut de imaginile video din cazul Colectiv prezentate recent de Libertatea. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că nu demisionează și că avem de a face cu o manipulare ce are legătură cu alegerile prezidențiale. Arafat i-a criticat dur pe jurnaliștii Cătălin Tolontan și Cristian Tudor Popescu.

”Este o manipulare care are legătură cu alegerile prezidențiale din noiembrie. Cineva este interesat să creeze o stare de nemulțumire care să fie îndreptată către cineva sau către o instituție”, a spus Arafat care a criticat dur criticile venite în special din partea jurnaliștilor Cătălin Tolontan și Cristian Tudor Popescu.În privința filmului, Raed Arafat a spus că înregistrarea „nu aduce aspecte noi asupra intervenției”.

„El arată câteva secvențe. Nu arată per ansamblu toată intervenția. Mai mult decât atât, acest film prinde primele momente - momentul în care nu toate echipajele sosiseră, nu erau multe tărgi. Dar nu arată locul unde erau duși răniții și unde au fost tratați - departe de locul unde se filma”, a mai punctat acesta.Raed Arafat a îndemnat cetățenii să aibă încredere în continuare în pompieri și în echipajele din serviciile de urgență mai ales pentru că în acest moment, „alții nu avem”. Șeful DSU a anunțat că își dă demisia doar dacă îi vor cere Guvernul sau premierul.

„Credeți-mă că nu voi sta un minut mai mult decât mi se zice acest lucru. Eu nu-mi înaintez demisia, pentru că nu vreau să aud niciodată în viitor că „Da, tu ai plecat, nu noi te-am dat afară”. Cine vine poate să decidă, să-mi spună să plec și plec”, explică Arafat.