Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șofer de camion inculpat pentru 39 de omucideri în Essex, Anglia

camion_mo.jpg

Mo Robinson
Mo Robinson a fost șoferul camionuli care tracta containerul frigorific în care au fost găsite 39 de cadavre
Image source: 
https://moosegazette.net/

Șoferul camionului în care au fost găsite miercuri 23 octombrie în estul Angliei 39 de cadavre a fost trimis în judecată sub acuzația de omucidere, trafic de persoane și spălare de bani. Victimele nu au fost încă identificate și ar putea proveni din Vietnam.

Maurice "Mo" Robinson, în vârstă de 25 de ani și originar din Iranda de Nord, a fost trimis în judecată după mai bine de trei zile de interogatorii de către poliție din comitatul Essex.

El va compărea luni dimineața, în stare de arest, în fața Curții de Magistrați din Chelmsford, Essex.

Poliția mai interoghează în legătură cu acești morți un bărbat și o femeie din orașul Warrington din nordul Angliei, ambii în vârstă de 38 de ani, precum și un bărbat de 48 de ani din Irlanda de Nord, sub bănuiala de omucidere și conspirație în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

În paralel, poliția din Republica Irlanda a arestat la Dublin un bărbat cu vârsta cuprinsă între 20 - 30 de ani, care ar putea fi "de interes" în legătură cu morții din Essex. 

Victime din Vietnam?

Acum, ancheta se concentrează pe identificarea victimelor, 31 de bărbați și opt femei. Inițial s-a crezut că era vorba de imigranți ilegali din China, dar între timp au apărut indicii că cel puțin o parte erau vietnamezi.


Pham Thi Tra My și Nguyen Dinh Luong
Pham Thi Tra My (stânga) și Nguyen Dinh Luong sunt bănuiți a se număra printre victimele din camionul frigorific
Image source: 
BBC

Trailerul frigorific, înmatriculat în Bulgaria, cu cei 39 la bord, a făcut traversarea pe bac de la Zeebrughe din Belgia, la Purfleet în Anglia unde a sosit miercuri la scurt timp după miezul nopții și a fost preluat de camionul condus de Mo Robinson care venea din Republica Irlanda, unde este înmatriculat, via portul Holyhead din Țara Galilor.

După apariția știrii, mai multe familii din Vietnam și-au manifestat îngrijorarea cu privire la dispariția rudelor lor, plecate ca imigranți ilegali în Europa.

Printre aceștia Pham Thi Tra My, care marți seara trârziu a trimis un text disperat familiei sale din Vietnam: "Îmi pare foarte rău, mamă și tată, călătoria mea într-o țară străină a eșuat. Eu sunt pe moarte, nu pot respira. Vă iubesc foarte mult, mamă și tată. Îmi pare rău, mamă." sună mesajul trimis de femeia vietnameză de 26 de ani.