Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pintea, acuzată de presiuni la adresa asociației "Dăruiește viață". Răspunsul ministrului

spital.jpg

Oana Gheorghiu (stânga) și Carmen Uscatu sunt fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, care și-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România exclusiv din donații și sponsorizări
Image source: 
Facebook/Oana Gheorghiu

Reprezentantele asociației "Dăruiește viață", asociație care construiește primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, reclamă presiuni și intimidări din partea ministrului demis al Sănătății Sorina Pintea, care le-ar fi acuzat că “lucrează ilegal” dar și că “ar fi trebuit să dea banii strânși din donații și sponsorizări statului român”.

“Întâlnirea a avut loc vinerea trecută și doamna ministru a venit la această întâlnire să ne spună că noi ar fi trebuit să dăm acești bani la bugetul de stat și să fie organizate licitații publice. A nu se înțelege că noi n-am organizat licitații. Noi am organizat licitații pentru fiecare contract încheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalațiile spitalului, a două parte mare a acestui proiect.

Noi am organizat licitații în plic închis, plicuri trimise către casă de avocatură, deschise plicurile în prezența unui avocat, ofertele fiind analizate de către o comisie întocmită din principalii noștri sponsori, care și-au trimis persoane specializate pe domeniul pentru care facem licitația", a declarat la RFI,Carmen Uscatu, una dintre cele două fondatoare ale asociației.

" Ce și-ar dori ministrul Sorina Pintea pe final de mandat? Să oprească construcția spitalului? Aflați voi, miniștri trecători, că nu puteți voi amenința cât putem noi lupta! Pentru că luptăm pentru viața copiilor bolnavi de cancer. Și suntem 260.000 de oameni. Și peste 1.700 de companii", a scris pe facebook Carmen Uscatu.

Ministrul demis al Sănătății Sorina Pintea neagă aceste acuzații. "Știam că această clădire se va termina și eu am spus, la un moment dat, într-o discuție cu cele două doamne, că statul român va veni cu aparatură. (...) Este remarcabil că se construiește un spital , statul vrea să participe cu aparatură dar achizițiile publice au anumite rigori", spune ministrul la RFI. "Nu am făcut presiuni și nici nu am cerut acești bani. Nici măcar nu știam câți bani s-au strâns. Am fost 15 persoane în acel birou. Discuțiile au durat două-trei ore, este adevărat au fost discuții aprinse dar nici nu se pune problema de presiuni", a explicat ministrul. Potrivit acesteia, în discuția care a avut loc la Spitalul "Marie Curie", "n-a fost nicio clipă vorba despre fondurile asociației ci despre faptul că nu putem face ilegalități dând banii statului unei entități private".

Ascultă aici declarațiile fondatoarelor asociației "Dăruiește viață" și răspunsul ministrului demis al Sănătății, Sorina Pintea