Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Libertatea: Lucrările de la Spitalul Gomoiu, supraevaluate cu până la 2458%. Firea: Nu este nimic adevărat!

firea_muncitori.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Primarul Capitalei este în centrul unui nou scandal. Libertatea a publicat o anchetă din care reiese că edilul Bucureștiului ar fi cheltuit peste un milion de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu lucrări mult supraevaluate. Firea să apără, spune că nu a făcut nimic ilegal și amenință că va depune plângere împotriva publicației.

”Nu este nimic adevărat! Depunem azi plângere. Când am ajuns primar, am plătit doar real executat. Cei dinainte au plătit preţuri supraevaluate”, a afirmat Gabriela Firea într-un răspuns publicat pe contul său de Facebook, în urma acuzațiilor lansate de Libertatea.
Publicația susține că primarul Capitalei ar fi cheltuit peste 1 milion de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”. Mai mult Liberatea o acuză pe Firea şi că a ţinut ascuns raportul referitor la valoarea lucrărilor supraevaluate.
Documentele interne ale Primăriei evidenţiază ”cât de mult s-a încărcat factura din bani publici pentru spitalul de copii Gomoiu. Deşi e în posesia acestor informaţii, Primăria nu le-a făcut niciodată publice şi prezintă investiţia de la Gomoiu drept un mare succes”, anunţă publicaţia, care precizează că ”8 vase de toaletă instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost plătite cu 2.858 de lei bucata, în timp ce acestea ar fi costat, de fapt, 272 de lei”.
În plus, referitor la campania publicitară plătită de Firea din fondurile Capitalei, Libertatea scrie: ”Şapte televiziuni iau grosul banilor. Lor li se adaugă 8 staţii radio şi 13 site-uri”. Toate vor încasa în total 1,1 milioane de euro.