Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fondatoare Dăruiește Viață: Frica lor? Că setăm standarde de cost pentru construcția de spitale

gheorghiu.jpg

Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

Asociația Dăruiește Viață anunță că lucrează la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie. Anunțul a fost făcut, joi, într-o conferință de presă, de fondatoarele asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

Asociația și-a propus să ridice exclusiv din donații și sponsorizări primul spital public de oncologie și radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România.

Astăzi fondatoarele au anunțat planuri noi. "Vrem să facem din Marie Curie un spital la standarde europene, pentru că nu poți face medicină la standarde europene într-un spital din secolul trecut", au precizat reprezentantele Asociației Dăruiește Viață.

Am strâns bani în Dăruiește Viață, îi administrăm cu eficiență și transparent. Da, statul român nu de banii noștri are nevoie, statul român are nevoie de oameni competenți pentru că ei au suficienți bani ca să construiască spitale. Din păcate, până acum nu au demonstrat că pot. Iar asta cred că este frica lor cea mai mare, că noi le arătăm că se poate, că noi ridicăm standardele, că noi vom seta niște standarde de cost la care fiecare om din această țară se va  putea raporta și uita atunci când ei în sfârșit poate vor face niște spitale” a spus Carmen Uscatu.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au amintit de ce au pornit acest demers: 500 de copii se îmbolnăvesc anual de cancer, iar aceștia nu au acces la tratamente moderne.

260.000 de donatori si peste 1.700 de companii se află în spatele acestei campanii, au mai explicat cele două fondatoare.

Ce planuri are în continuare Asociația? Ascultați în materialul de mai jos. (AUDIO)

 
Andreea Orosz despre planurile Asociației Dăruiește Viață.