Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


București: Brațul unei macarale a căzut peste o mașină aflată în mers

macara_mediafax.jpg

Image source: 
mediafax.ro

Bărbatul care a rămas încarcerat după ce brațul unei macarale a căzut peste mașina în care se afla a fost dus la Spitalul Universitar, în comă.

O macara a căzut în centrul capitalei peste o mașină aflată în mers în care erau 4 persoane. Pentru scoaterea șoferului a fost nevoie de intervenția echipelor de descarcerare. El a fost dus la Spitalul Universitar, în comă. Și celelalte trei victime au fost duse la spital. 

„Au fost în total patru victime, dintre care trei cu răni minore și o persoană cu leziuni mai grave pentru care a trebuit să acționăm cu accesoriile din dotare pentru descarcerarea acesteia. Persoana cu leziuni mai grave era șoferul. Celelalte trei persoane erau conștiente, au reușit să se evacueze singure din mașină. Dificultatea intervenției a fost din faptul că inițial am fost nevoiți să acționăm cu accesoriile din dotare pentru stabilizarea macaralei, pentru că exista pericolul ca aceasta să se prăbușească peste echipajele de intervenție, respectiv peste autoturism. Apoi am acționat pentru decopertarea plafonului, respectiv scoaterea persoanei care era în interior”, a spus maiorul Florin Duminică, de la Detașamentul Special de Salvatori.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, la fața locului, că lucrarea de demolare era autorizată: 

"Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să spună de ce a căzut această macara. Autorizaţia de demolare există, este emisă de Primăria Capitalei, deci din punct de vedere legal avea toate hârtiile. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii vor putea să ne spună mai multe în legătură cu dezechilibrarea macaralei. Şi vă daţi seama că nu pot să spună acest lucru pe loc", a precizat el, pentru Agerpres.