Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Accident rutier cu 33 de răniți, în nord-estul Franței. Doi români, printre victime

roman_accident_franta.jpg

Accidentul s-a produs între Amiens și Saint-Quentin, la ora locală 11:50 (ora României, 12:50), au precizat autoritățile franceze
Image source: 
France 3 Nord

33 de persoane au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc duminică, în nord-estul Franței, între Amiens și Saint-Quentin. Patru dintre acestea au suferit rănit grave, au anunțat autoritățile din departamentul Somme, citate de cotidianul Le Figaro. Printre răniți se află doi cetățeni români, potrivit autorităților regionale franceze.

UPDATE: Le Figaro transmite că 22 dintre cei 33 de răniţi sunt cetăţeni străini: doi români, 10 britanici, cinci americani, un spaniol, un australian, un cetăţean din Mauritius, un japonez şi un sri-lankez. Anterior, cotidiaul francez informase că printre răniţi se număra un singur român.Unsprezece dintre răniţi sunt cetăţeni francezi.

Autocarul a derapat într-o curbă pe asfaltul ud, s-a izbit de o barieră şi apoi s-a răsturnat. Fotografii de la faţa locului arată autocarul răsturnat pe o parte cu geamurile sparte.

Știrea inițială:

Un autobuz s-a răsturnat duminică pe o autostradă din nord-estul Franței, între Amiens și Saint-Quentin, în urma accidentului fiind rănite 33 de persoane, dintre care patru au suferit rănit grave, au anunțat autoritățile din departamentul Somme.

Autobuzul, care aparține companiei de transport Flixbus, circula pe ruta Paris-Londra, iar la bordul vehicului se aflau și mai mulți cetățeni străini.

Potrivit autorităților franceze, printre persoanele aflate la bordul autobuzului erau cetățeni români, englezi, americani, australieni și japonezi, relatează Le Figaro.

Accidentul s-a produs la ora locală 11:50 (ora României, 12:50), au precizat autoritățile, fără a oferi mai multe detalii despre circumstanțele producerii incidentului, potrivit cotidianului Le Figaro.