Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Statul român îi refuză dreptul la vot lui Adrian Coman din cauza căsătoriei sale cu o persoană de același sex

Adrian Coman: E umilitor și discriminatoriu ca statul român să decidă cine poate să voteze și cine nu. Update: Ministerul de Externe a dispus eliberarea pașaportului simplu temporar pentru Adrian Coman.

 

 

Adrian Coman este un cetățean român căruia statul îi refuză dreptul de a vota la prezindențiale prin decizia de a nu îi reînnoi pașaportul.

Bărbatul face parte din celebrul cuplu Coman – Hamilton care a avut câștig de cauză după ce a dat în judecată statul român la Curteau Europeană de Justiție pentru că nu i-a recunoscut dreptul la reședință lui Clai Hamilton, soțul lui Adrian Coman.

În timp ce este apreciat în UE pentru lupta pe care o duce în recunoașterea unor drepturi, statul român nu-i dă nici măcar un pașaport. Motivul scris negru pe alb: e căsătorit cu o persoană de același sex. În interviul realizat de Andreea Pietroșel Adrian Coman spune că nu mai poate vota și nici nu are drept de ședere în România mai mult de 90 de zile.

Adrian Coman este într-o relație de 17 ani cu americanul Clai Hamilton. De 9 ani sunt și soți, în urma unei căsătorii oficiate în Bruxelles. Povestea celor doi a făcut înconjurul lumii, ajungând în publicații precum The Guardian sau The New York Times.

Adrian Coman în dialog cu Andreea Pietroșel