Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum a ajuns noul ministru al Sănătății în Cartea Recordurilor?

record.jpg

Image source: 
https://www.worldrecordacademy.org/

În septembrie 2018, când era şeful Secţiei Cardiovasculare şi Toracice de la Clinica Polisano din Sibiu și director al instituției, dr. Victor Costache, actualul ministru al sănătății, a condus echipa de medici care a realizat prima operaţie complexă de disecţie de aortă tratată endovascular din lume, record recunoscut de Academy of World Records.

”Echipa de specialiști de la Spitalul European Polisano din Sibiu (Dr. Victor Costache, Dr. Nicolae Florescu, Dr. Mihai Chiloflischi, Dr. Emma Ciobanu), împreună cu Dr. Sherif A H Sultan și Dr. Niamh Hynes (ambii din Irlanda), a folosit pentru prima oară la nivel mondial, două tehnologii endovasculare diferite în același timp: multilayer flow modulator and graft stent, stabilind astfel noul record mondial referitor la o disecție complexă pe aortă tratată endovascular”, se precizează pe site-ul prestigioasei instituții.

Boala cu care fusese diagnosticat pacientul, ”B-type aortic dissection” – Disecție aortică de tip B - este extrem de gravă, evoluează foarte rapid și lasă puține șanse de supraviețuire, mai precizează sursa citată. 200 de pacienți sunt diagnosticați anual cu această boală în România.