Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spitalul Universitar București: Heliport pe blocul operator

heliport.png

Image source: 
Facebook / Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB

Spitalul Universitar din București a anunțat începerea probelor pentru noul heliport. Acesta este construit pe clădirea blocului operator și va fi primul din București și al doilea din țară, după cel de la Spitalul de Urgență din Oradea.

”Astăzi a fost efectuat zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte ( dispozitive A PAPI). Acesta reprezintă ultimul pas în operaționalizarea dispozitivelor și instrumentelor specifice necesare pentru funcționarea unui heliport. În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru șantier, de recepție a lucrărilor de construcție și autorizare pentru funcționare ca heliport civil cu circuit închis”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a spitalului miercuri seara.

Valoarea investiției se ridică la aproape un milion de euro, iar suma a fost oferită integral, ca sponsorizare, de o firmă de pariuri, potrivit hotnews.ro.

Elicopterele medicale ar urma să beneficieze de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Pacienții vor putea fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

Până acum, elicopterele care transportau pacienți la Spitalul Universitar aterizau pe un heliport al unei unități militare de pe Calea Plevnei, în apropierea spitalului, iar bolnavii, cei mai mulți dintre ei în stare gravă, sunt preluați de acolo cu ambulanța prin traficul bucureștean.