Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franceza te angajează, la Cluj

job.jpg

Vineri, 15 noiembrie, are loc, la Cluj, evenimentul intitulat Franceza te angajează.
Vineri, 15 noiembrie, are loc, la Cluj, evenimentul intitulat Franceza te angajează.
Image source: 
Pixabay (Ilustrație)

Cunoașterea limbii franceze devine un atu tot mai important pentru tinerii care își doresc să își construiască o carieră în companii multinaționale de succes. Acest lucru reiese din studiile făcute de experții în piața muncii. Însă poate fi constatat și direct de cei interesați, pentru că azi, la Cluj, are loc un eveniment intitulat Franceza te angajează, organizat la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

La forumul Franceza te angajează și-au anunțat participarea mai mult de 20 de companii interesate de recrutarea tinerilor francofoni. Ele vor evalua candidaturile a mai mult de 1.000 de tineri care studiază în diferite universități din Cluj-Napoca, dar și din alte orașe din Transilvania, spune directorul de cursuri al Institutului Francez din Cluj, Mihaela Popa.

”Este o zi întreagă în cadrul acestui eveniment care pune primul loc folosirea limbii franceze în domeniul profesional. Este un foarte bun prilej pentru firme să se întâlnească cu potențiali candidați și pentru tineri să vadă care este oferta de locuri de muncă în limba franceză. Anul trecut am avut peste 1000 de participanți, 16 firme care ne-au fost partenere. Da! Este un atu (n.red limba franceză), pentru că Franța este unul dintre primii cinci investitori la nivel național”, a spus Mihaela Popa.

Companiile franceze nu sunt interesate doar de cei care au studii superioare. Unele dintre ele au început să finanțeze clase de învățământ profesional și dual. Elevii acestor școli primesc burse private, dar și stagii de practică în marile companii.

Clujul a devenit unul dintre cele mai importante centre universitare francofone din această parte a Europei. Există trei universități care au linii de studiu în franceză. Este vorba de Universitatea Babeș-Bolyai, de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” și de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Acestea au atras cea mai numeroasă comunitate academică franceză de la est de Elveția, după cum estimează reprezentanții Ambasadei franceze din România. 

 

Franceza te angajează, la Cluj