Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Derapajele viceprimarului Bădulescu: “Comportament de bully”

Primăria Capitalei are un comportament de bully, iar derapajele verbale, făcute aproape la fiecare ședință de viceprimarul Bădulescu au ajuns normalitate. Reacționează  la RFI Irina Zamfirescu, de la Active Watch, după ce membrii unor ONG-uri nu au avut acces în sală, săptămâna trecută,  iar viceprimarul a jignit o consilieră din Opoziție. 

 

Deși legea așa prevede, dezbaterile cu cetățenii lipsesc aproape cu desăvârșire, continuă Irina Zamfirescu: 

Limbajul întotdeauna a fost cel puțin suspect, dacă nu de-a dreptul jignitor. (...) Este cred definiția unui om care aplică tehnici de bully, când vine vorba de oricine care opune un pic de rezistență la opiniile lui. (...) Cumva percepția mea personală este că din punct de vedere administrativ în București sunt atâtea probleme, încât modul lui de adresare...și din păcate admit, este limita mea: mi se pare că am ajuns să mă obișnuiesc cu acest limbaj, încât să nu-l mai consider o problemă. Să-l pun în sertarul de Bădulescu. Ceea ce este o problemă, admit. 

(...) Atitudinea viceprimarului este în concordanță cu modul instituțional al Primăriei Capitalei de a face administrație publică în acest oraș. Concret ni se spune, și este chiar un citat al viceprimarului Capitalei, că ei au fost aleși, că ei vor decide timp de patru ani ce se întâmplă la București și că discutăm la următoarele alegeri. (...) Legea îți spune că trebuie să dezbați cu cetățenii.  

Ascultă AICI interviul integral: