Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arafat la RFI despre tragedia din Timișoara: "Oamenii nu se întorc acasă până când pericolul nu este eliminat "

cine_cheama_ambulanta_canicula_medic_degeaba_sfatuim.jpg

Alertă în Timișoara! Bloc evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit, posibil după o dezinsecție (Sursa foto: pixabay.com)
Alertă în Timișoara! Bloc evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit, posibil după o dezinsecție (Sursa foto: pixabay.com)

Totul a început sâmbătă, când Ambulanța a fost chemată să intervină în cazul unui bebeluș de 10 zile care prezenta vărsături și diaree. Acesta a murit la scurt timp. Câteva ore mai târziu, în același bloc ambulanța a fost solicitată din nou, în cazul unui copil de trei ani cu aceleași simptome, care a murit și el la scurt timp. Și mama acestuia, o femeie de 29 de ani, a decedat în această dimineață.

Toate solicitările au fost cu simptomatologie digestivă, grețuri, vărsături si dureri de cap. Locatarii au fost duși la spital pentru analize si deocamdată nu se pune problema să se întoarcă în apartamente.

Acum se fac verificări dacă este vorba despre substanțe toxice, spune șeful DSU, Raed Arafat: “Avem un număr de copii și adulți care sunt internați în spitale, cu simptome variabile. Medicii au tras semnalul de alarmă având în vedere că toți provin de la același bloc. S-au trimis echipe de investigare a blocului. Din primele informații se pare că este vorba de o substanță toxică, folosită într-o operațiune de deratizare acum câteva zile... Urmează acum, la decizia autorităților locale, evacuarea integrală a blocului, aproximativ 200 de persoane, investigarea lor și cazarea lor în altă parte. Ei nu se vor întoarce acasă până când autoritățile nu se asigură că nu mai este nici un pericol. “