Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cazul polițiștilor bătuți în Vâlcea | FSNP: S-a creat senzația că e ultraj doar dacă îi dai cu toporul în cap polițistului

poli.jpg

Image source: 
Facebook/Europol

În contextul agresării a doi polițiști aflați în misiune la Vâlcea, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, spune la RFI că suspecții sunt recidiviști, membrii ai unei grupări infracționale. Coarnă mai atrage atenția că vorbim de un fenomen generat de proasta aplicare a legii.

Un eveniment produs într-o comună din Vâlcea readuce în discuție agresiunile la care sunt supuși oamenii legii. Doi polițiști au ajuns la spital, după ce au fost agresați de mai multe persoane. Cei doi agenți au urmărit o autoutilitară care nu a oprit la semnalele polițișilor. Urmărirea s-a încheiat în fața unei locuințe dintr-o comună vâlceană, unde polițiștii au fost bătuți de mai multe persoane chemate în ajutor de șoferul mașinii urmărite. Informații neconfirmate oficial arată că unul dintre agresori ar fi încercat să îl împuște pe unul dintre polițiști cu arma din dotare a agentului.

Ulterior, acțiunea de identificare a agresorilor a fost întâmpinată cu noi acte de violență.

Sursa: Facebook/Europol

Într-un interviu acordat RFI, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, spune că vorbim despre unul din multele cazuri în care oamenii legii sunt agresați. ”S-a ajuns aici pentru că de multe ori pedepsele primite de agresori sunt mult prea blânde”, spune reprezentantul polițiștilor. ”S-a creat senzația că discutăm de ultraj doar dacă îi dăm cu toporul în cap polițistului sau dacă acesta e omorât. Astfel, infractorii au prins curaj, au văzut că se poate”, afirmă Coarnă.

Reprezentantul polițiștilor mai declară că ”o parte dintre judecători și procurori au aplicat legea greșit, nu raportat la probe, ci la persoana pe care o anchetau. Au dat doar o amendă sau au clasat dosarele și s-a creat senzația asta că se poate”.

Ascultă:

Președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, despre agresiunile asupra polițiștilor