Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cazul Timișoara. O companie elvețiană este proprietarul blocului otrăvit

Tragedie Timisoara locatari bloc murit dezinsectie.jpg

Cazul Timișoara. O companie elvețiană este proprietarul blocului otrăvit
Cazul Timișoara. O companie elvețiană este proprietarul blocului otrăvit
Sursa imaginii: 
opiniatimisoarei.ro

Armata a intervenit în cazul de la Timișoara. Joi dimineață MApN a trimis la fața locului o unitate mobilă. Se așteaptă acum rezultatele testelor.  „Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităților competente în vederea finalizării anchetei. Intervenția echipei SIBCRA la Timișoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului apărării naționale de inspectorul general al Poliției Române”, precizează MApN.  

Între timp, după ce locatarilor unuia dintre blocurile evacuate în Timișoara li s-a permis miercuri să se întoarcă acasă, autoritățile au decis sa îi evacueze din nou, chiar dacă nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice.

Autoritățile locale spun că nu își asumă decontaminarea blocului și că întreaga responsabilitate revine proprietarului clădirii. Este vorba de o firmă care are sediul în Lugoj și ca acționar unic o companie elvețiană.

Vă reamintesc, doi copii, unul de 10 zile și altul de 3 ani și mama unuia din ei au decedat după ce în blocul respectiv a fost făcută o acțiune de deratizare. Există suspiciunea unei intoxicații cu un agent toxic extrem de puternic dar legiștii fac acum teste suplimentare pentru că în acest moment nu s-a stabilit o legătură directă între moartea celor trei și substanța folosită.

Patronul firmei de deratizare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Jurnalista Otilia Galescu din Timișoara, spune că autoritățile continuă să-și paseze responsabilitatea. La nivelul județului Timiș, DSV a certificat 58 de firme de deratizare,  dezinfectie și dezinsecție.

 

 
Jurnalista Otilia Galescu, de la Timișoara