Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cutremur în Albania: morți, răniți, clădiri prăbușite. Salvatorii caută oameni prinși sub ruine

albania.jpg

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în Albania, s-a soldat cu cel puțin șapte morți și 150 de răniți.
Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în Albania, s-a soldat cu cel puțin șapte morți și 150 de răniți.
Image source: 
REUTERS via rfi.fr

7 morți și 150 de răniți s-au înregistrat în Albania după cutremurul cu magnitudine 6,3 produs în această dimineață aproape de capitala Tirana. Ministerul Afacerilor Externe anunță că nu există niciun cetățean român printre victime. 

Cutremurul s-a produs la 4 fără 5 minute, ora locală, epicentrul fiind la aproximativ 30 de kilometri de capitala Tirana. Treziți în toiul nopții, oamenii au ieșit în fugă din case. Autoritățile au anunțat că orașul de coasta Durres a înregistrat cele mai serioase pagube. Mai multe clădiri s-au prăbușit.  Există temeri că sunt oameni prinși sub dărâmături, ceea ce ar putea agrava bilanțul.

Albania este o ţară cu activitate seismică regulată, dar - potrivit Ministerului Apărării - acesta a fost cel mai puternic seism înregistrat în ultimii 30 de ani. Seismul de 6,3 s-a resimțit și în țările vecine: Grecia, Muntenegru, Kosovo și Macedonia de Nord.

La trei ore după cutremurul principal, o replică puternică, de 5,4 a zguduit din nou Tirana.

Reamintim că în luna septembrie, un alt cutremur, de 5,6 grade, cu epicentru aproape în același loc a afectat 500 de clădiri. În jur de 70 de persoane au ajuns atunci la spital.