Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cât costă luminițele de sărbători din București?

cat_costa_luminite_sarbatori_bucuresti.jpg

Primarul Gabriela Firea cheltuie 12 milioane de lei pe luminițele de sărbători din Capitală (Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)
Primarul Gabriela Firea cheltuie 12 milioane de lei pe luminițele de sărbători din Capitală (Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Luminițele festive din acest an din Capitală costă aproximativ 12 milioane de lei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Primăriei.

Primăria Capitalei va instala 10 milioane de LED-uri, mii de figurine 2D și 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant și reprezentarea Sistemului Solar.

”Proiectul iluminatului ornamental-festiv pentru iarnă 2019-2010 – ”Euro 2020 - București, oraș gazdă”, va fi asigurat de către Compania Municipală Iluminat Public București și se anunță a fi unul grandios, cu aproape 10 milioane de beculețe de tip LED, cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenți și cu peste 1 milion mai multe decât anul trecut și un total de 9.351 de elemente luminoase, față de 7.000 montate anul trecut. Dintre acestea, 3.815 sunt elemente luminoase 3D și 2D, cu 1.500 mai multe decât anul trecut, dintre care peste 1.000 de elemente luminoase cu specific sportiv. Din totalul figurinelor, 2.200 sunt agabaritice, depășesc 2,5 metri înălțime. Și numărul de șiruri luminoase este unul mult mai mare decât anul trecut, ajungând la un total de peste 760.000. Astfel, traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente”, se arată într-un răspuns al Primăriei, la solicitarea MEDIAFAX.

Luminițele de sărbători din acest an din București costă aproximativ 12 milioane de lei.

”Primăria Municipiului București dorește să sublinieze așa cum se cuvinte statutul de oraș gazdă al Campionatului European de Fotbal 2020, amplasând în Capitală, prin intermediul Companiei Municipale Iluminat Public București, 618 mingi de fotbal, 235 de panouri cu inscripția ”Euro 2020”, 140 de trofee și 33 de fotbaliști de mari dimensiuni, purtând tricouri în culorile echipelor pe care le reprezintă. La acestea se adaugă un brad special, de 12 metri înălțime, amplasat în Piața Presei Libere, decorat în culorile drapelelor țărilor participante la turneul final de anul viitor”, se mai arată în răspunsul Primăriei.

Iluminatul festiv din București va fi pornit pe 28 noiembrie.