Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilanţul cutremurului din Albania depășește 23 morţi şi 600 de răniţi

albania.jpeg

Bilanţul cutremurului produs marți dimineață în Albania s-a agravat.
Bilanţul cutremurului produs marți dimineață în Albania s-a agravat.
Image source: 
france24.com

Cel puţin 23 persoane au murit, câteva sute au fost rănite, iar 42 sunt dispărute în urma cutremurului produs în Albania, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi. 

Potrivit bilanţului - anunţat marţi seară de Ministerul de Interne de la Tirana - 18 persoane au murit, 42 sunt dispărute și aproximativ 600 au fost rănite în urma cutremurului de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în Albania.

Cel puţin 43 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături. Echipele de intervenţie continuă căutarea persoanelor dispărute.

Școlile au fost închise marți în localitățile Durrës, Lezhë și Tirana.

Premierul Albaniei, Edi Rama, a vizitat oraşul Thumane, unde s-a întâlnit cu membri ai familiilor sinistrate.

România a trimis în ajutor echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție.

Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în această dimineață, transmite Ministerul Apărării.

Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Guvernul din Kosovo a donat 500.000 de euro pentru a ajuta la reconstrucția Albaniei, iar mai mulți kosovari s-au oferit să îi găzduiască pe cei rămași fără locuință.

Miniștrii Sănătății și de Interne din Muntenegru au vizitat cea mai afectată localitate din Albania și s-au oferit să îngrijească răniții în spitalele publice din țara lor.

Serbia a informat că va trimite 13 membrii ai echipei speciale pentru salvare, în timp ce președintele sârb Aleksander Vucic a discutat la telefon cu Edi Rama.

Și alte țări, precum Grecia și Italia, s-au oferit să ajute în operațiunile de recuperare din Albania.