Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mii de animale măcelărite în cadrul unui ”festival” religios în Nepal

nepal1.jpg

Image source: 
AFP via France24

Pe o arenă de mărimea unui stadion de fotbal din satul Bariyarpur din Nepal, aproape de granița cu India, a început marți ceea ce este considerat a fi cel mai mare ritual de sacrificare a animalelor din lume, relatează France24 care citează AFP.

În ”deschiderea” evenimentului, dedicat zeiței hinduse a puterii, au fost sacrificați, simbolic, o capră, o găină, un porc, un porumbel și... un șobolan, după care în jur de 200 de măcelari înarmați cu săbii și cuțite au început să sacrifice câteva mii de bovine sub privirile ”credincioșilor”, care s-au cocoțat și în copacii din apropiere pentru a putea vedea mai bine.

”Sacrificiile au început... Noi am încercat să oprim aceste lucruri, dar credința populației în tradițiile hinduse este puternică”, spune Birendra Prasad Yadav reprezentant al organizatorilor.

Mii de pelerini sosiți din toate colțurile țării, dar și din India, se află la fața locului de mai multe zile, rugându-se și dormind sub cerul liber.

La ultima ediție a ”festivalului”, care are loc din 5 în 5 ani, în 2014, au fost omorâte nu mai puțin de 200 000 de animale.

Mulți activiști pentru drepturile animalelor au sperat că anul acesta evenimentul va fi anulat, după ce Curtea supremă de justiție din Nepal a emis o decizie prin care cere guvernului să descurajeze astfel de sacrificii, chiar dacă ele au loc în baza unui tradiții hinduse care durează de secole.

Grănicerii și voluntarii au reușit să oprească mai mulți pelerini care aduceau animale pentru sacrificare, dar eforturile lor s-au dovedit până la urmă nesemnificative.

Potrivit legendei sacrificiile în masă de la Bariyarpur au început cu câteva secole în urmă, după ce zeița Gadhimai i-a apărut în vis unui prizonier de război, cerându-i acestuia să-i construiască un templu...