Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un deces misterios, în lumea muzicii sud-coreene: trei cântăreți K-pop, morți în două luni

inca_deces_muzica_sud_coreeana_cantareti_kpop_morti.jpg

Cântărețul sud-coreean Cha In-ha a murit la vârsta de 27 de ani (Sursa foto: asianwiki)
Cântărețul sud-coreean Cha In-ha a murit la vârsta de 27 de ani (Sursa foto: asianwiki)

Actorul şi cântărețul K-pop Cha In-ha a fost găsit mort în locuința sa. Artistul în vârstă de 27 de ani este al treilea star sud-coreean care moare în ultimele două luni.

Coreea de Sud se confruntă de două luni cu un fenomen neobișnuit: o serie de decese ale unor cântăreți pop, foarte cunoscuți în această țară.

Ultimul pe listă este Cha In-ha, membru al grupului K-pop Surprise U şi un actor la început de carieră, găsit mort în locuinţa sa, potrivit publicației The Guardian, preluate de Mediafax.

Impresarii săi se declară îndureraţi de această veste, pe care le este foarte greu să o creadă.

"Cerem sincer să nu apară zvonuri şi speculaţii, pentru ca familia lui Cha, care trece printr-o mare tristeţe, să poată să îl trimită pe drumul lui în pace", mai spun reprezentanţii artistului.

Pe numele real Lee Jae-ho, Cha In-ha îşi începuse relativ recent cariera de actor, jucând în 2017 într-un scurtmetraj, "You, Deep Inside of Me", precum şi seria tv "Love With Flaws".

Anterior acestui deces, cântăreaţa K-pop Goo Hara (28 de ani) a fost găsită moartă în luna noiembrie, în locuinţa sa din Seul.

Moartea sa a avut loc la şase luni după ce managerul ei a găsit-o lipsită de cunoștință în locuinţa sa, după o tentativă de sinucidere.

În octombrie, un alt star K-pop, Sulli, fostă membră a unei trupe de fete, f(x), a fost descoperită decedată. Tânăra în vârstă de 25 de ani se confruntase cu hărțuirea online, un fenomen care tinde să ia amploare în Coreea de Sud, țară unde din ce în ce mai multe fete sunt filmate de partenerii lor în timp ce fac sex, după care filmările ajung pe Internet, fără acordul tinerelor respective.