Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Motociclete ale armatei franceze pentru teroriști din Mali? Fals! (France24)

moto.jpg

Sursa imaginii: 
France24

Începând din 2 decembrie o publicație din Mali distribuie cu succes pe rețelele de socializare o informație, însoțită de fotografii, în care sugerează că Armata franceză ar fi livrat mai multe motociclete destinate teroriștilor din Mali. Echipa Les Observateurs a postului TV France 24 a anchetat cazul și a constatat că motocicletele reprezintă o donație a Armatei franceze pentru Forțele Armate din Mali.

În postare apare o serie de fotografii cu mai multe motociclete pe pista unui aeroport, lângă un avion al armatei franceze însoțită de următorul text: ”Azi dimineață pe Aeroportul Internațional Bamako Sénou... Destinația motocicletelor este pentru moment necunoscută, dar ce știm sigur este că teroriștii folosesc exact acest gen de motociclete...”

Echipa France 24 a constatat că aceeași serie de fotografii  a fost postată și de alți utilizatori, însoțită de un mesaj audio în care se spune că ”armata franceză este complice a abuzurilor” săvârșite de teroriști...

Numai că seria de fotografii apare și pe site-ul Forțelor armate din Mali. Purtătorul de cuvânt al Armatei maliniene, Diarran Koné, a confirmat că este vorba despre 60 de motociclete, destinate armatei, mai exact tocmai forțelor speciale care luptă împotriva teroriștilor.