Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Comisia Europeană a publicat lista celor 115 companii aeriene interzise în UE

avioane.jpg

Image source: 
pixabay.com

115 companii aeriene sunt interzise în Uniunea Europeană, după ce Comisia Europeană a actualizat, luni, lista UE a companiilor aeriene care nu respectă standardele internaționale de siguranță, anunță instituția, potrivit Mediafax.

109 companii aeriene sunt certificate în 15 state și au fost incluse în listă din cauza lipsei de supraveghere a siguranței din partea autorităților aeronautice din aceste state. Alte șase companii aeriene individuale au fost incluse din cauza unor motive de îngrijorare legate de siguranță în ceea ce privește aceste companii: Avior Airlines (Venezuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Blue Wing Airlines (Suriname), Med-View Airlines (Nigeria) și Air Zimbabwe (Zimbabwe). Alte trei companii aeriene fac obiectul unor restricții operaționale și pot efectua zboruri către UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Air Koryo (Republica Populară Democrată Coreeană), Air Service Comores (Comore) și Iran Air (Iran).

Toate companiile aeriene certificate în Gabon au fost eliminate de pe listă în urma îmbunătățirilor pe care această țară le-a adus situației privitoare la siguranța aviației.

Lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță nu doar contribuie la menținerea unor niveluri ridicate de siguranță în UE, ci și ajută companiile aeriene și țările incluse în listă să își sporească nivelurile de siguranță, pentru ca în cele din urmă să fie eliminate de pe listă.

Lista companiilor aeriene interzise în UE poate fi consultată aici: https://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban_en