Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilanțul primarului Capitalei în 2019. ONG: Gabriela Firea a fost mai degrabă preocupată de luptele din PSD

Anul 2019 a fost unul cu puține realizări ale Primăriei Capitalei. Iată ce declară la RFI Irina Zamfirescu, de la ActiveWatch și OPTAR, care subliniază că revoluția în trafic promisă de primarul Gabriela Firea la preluarea mandatului nu s-a concretizat nici în acest an.

Irina Zamfirescu atrage atenția că Bucureștiul rămâne cu aceleași probleme nerezolvate, de la sistemul falimentar de termoficare, până la poluarea aerului.

Ea remarcă faptul că ”primarul Capitalei a fost foarte preocupat de dinamica internă din PSD în ultimul an și practic, am văzut-o extrem de preocupată mai degrabă de lupta ei cu Liviu Dragnea, după care a început lupta internă în partid pentru diverse poziții”.

În opinia sa, ”primul pas atunci când a discutat ea despre revoluția din trafic ar fi fost să avem niște măsurători pe valorile de trafic, transparente, clare, pentru fiecare din zonele care sunt congestionate, când vine vorba de trafic în București. Noi nu știm în momentul de față decât că e aglomerat și asta pentru că o resimțim noi, dar nu știm de la Primărie. Eu cred că nici măcar Primăria nu măsoară valorile de trafic din București”.

 

Interviul integral:

 
Irina Zamfirescu, despre bilanțul primarului Capitalei, Gabriela Firea, în 2019